#ДанчеСлез – Протест за цялостно творчество

Гражданската организация “Спаси София” организира протест на 26.11., неделя, от 13:00 ч. под наслов #ДанчеСлез – Протест за цялостно творчество”.

Поводът е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Планираното шествие ще тръгне от Министерски съвет, по бул. “Дондуков”, ул. “Г. С. Раковски” с крайна точка – сградата на Столичната община. Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

„Не бива да сме безучастни и вечно мрънкащи у дома. Третият мандат на кмета е белязан от поредица скандали, провалени проекти и ремонти, както и вредни за града политики – повишението на цената на билета, недостатъчен и нередовен градски транспорт, аматьорски велоалеи, ремонтите на Дондуков, Шипченски проход, Цариградско шосе, автомобилен хаос и опасно замърсяване, липсата на базова инфраструктура, разрушаване на паметниците на културата, ориенталска визия вместо красива европейска столица… достатъчно причини да вярваме, че без нов начин на управление, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот. Затова призоваваме всеки да се присъедини към протеста за една по-нормална София, водена от отговорни и проактивни управници. Хора с размах и визия, а не с куп оправдания! Ще се видим в неделя”, пишат в съобщение от “Спаси София”.