България и Франция: творби, вдъхновени от хартия

Проектът PAPERCHASE / SUPPORT PAPIER има амбицията да представи един успешен артистичен диалог между Франция и България, стимулирайки обмена на творби, в които хартията е вдъхновител на артистична позиция.

Организациите Traffic d’Art (Страсбург) и Аdvertising Аrtists (София) влизат в пряка колаборация по темата, като представят по десет национални автора, чиито произведения са вдъхновени от хартията.

PAPERCHASE / SUPPORT PAPIER представя автори, в чиито артистични концепции и търсения се преплитат темите за преходното, за паметта и за комуникацията в съвременния дигитален свят. Без да работят заедно или да имат пряка връзка помежду си, в своите концепции те стигат до сходни изследвания и позиции. Хартията застава над материалното съществуване на арт-обекта и е разглеждана като огледало, като платформа, която разгадава човешките кодовете и културните норми в съвременната дигитална среда.
В проекта участват по 10 автора от България (Георги Георгиев- Жорас, Десислава Минева- Карбоне, Елизабет Бунджулова- Талауер Иво Бистрички, Kосара Георгиева, Миглена Йончева- Николова, Ралица Стоицева, Светлана Мирчева, Стела Василева, Цветислава Колева и Франция

Куратори на проекта са Цветелина Анастасова (Advertising Artists) и Alain Eschenlauer (Trafic d’Arts).

За представянето на проекта в София, кураторът Цветелина Анастасова избра да покани двама гост-артисти, Valentina Sciarra (Италия) и Стефан Чурчулиев, които със своите творчески търсения и артистична позиция се вписват в тези на предстоящата изложба.

Експозицията ще бъде представена в пространството за съвременно изкуство на галерия “Сан Стефано”, Сан Стефано Плаза в периода 16.03.2018 -15.04.2018., а в последствие и в Страсбург по повод 24-ти май.

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →