“Етюд” представя фотоизложба на незрящи хора “Give me voice”

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи изложбата
“GIVING ME VOICE ” , част от едноименния проект с некомерсиална цел, над който корейският фотограф Чанг Ки- хун работи в продължение на няколко години. Той вече представи този проект на няколко различни места в Южна Корея, а за първа спирка в Европа, избра София.
Същността на проекта е да покаже незрящите хора като равноправни членове на нашето общество. „Ние не сме различни.“ – Това е посланието, което те оставят, показвайки своите работни униформи и дрехи. Всяка заснета от него снимка е портрет, който показва професиите, хобитата и талантите на моделите.

Проектът се състои от фотоизложба, която включва хора с различни професии и хора на изкуството, а после и концерт, където тези хора показват талантите си. През месец февруари, Чанг Ки-хун завърши работата си в Корея с фотоизложба и концерт, а през март месец имаше честта да бъде избран за национална програма за културен обмен от Joint Korea Culture and Arts Institute .
Чанг Ки-хун има за основна цел да надигне гласа си и в други държави чрез този проект. Така се роди идеята за глобален проект, чието начало е в Европа, по-специално – България. След европейския проект, той планира да работи в различни държави на различните континенти. Една основна идея, която се върти в главата му е да организира национално турне в Корея след като приключи европейският проект.

Повече за проекта
Фотопроектът “Giving me Voice” беше успешно осъществен в Южна Корея, където над 30 души с нарушено зрение застанаха пред обектива на Джанг Ки-хун. Фотографиите са портрет на всеки участник, облечен в дрехи и с атрибути, които показват неговата професия или хоби – музикант, танцьор, преподавател, ТВ водещ, кинорежисьор, спортист, и т.н. Проектът беше представен в различни изложбени пространства в Южна Корея, включително в изложбената зала на Joint Korea Culture and Arts Institute for the Disabled . Успоредно с изложбата, беше организиран и концерт с участието на някои от участниците в снимките.

Проектът в България

Тук проектът ще бъде представен отново на два етапа: първият етап е изложба в столичната галерия “ЕТЮД”, която официално ще бъде открита на 1-ви септември в 18:00 ч. и ще продължи до 14-ти септември. Вторият етап е концерт в Културен дом “Красно село” на 23-ти септември и изложба в културния дом в деня на концерта.