Остроумни мисли от Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд е дизайнер, фотограф, художник, но колкото и да се опитваме да изброим неговите таланти, истината е че те говорят сами за себе си благодарение на огромното наследство, което той остави на света. Освен шедьоврите му въплатени в многобройните колекции от дрехи, фотографии, рисуснки и филми, той има и  някои много остроумни и верни за съвремието ни мисли, някои от които са събрани в книги, а малко избрахме за вас, читателите на sofiapress.com.

,,Аз съм много здраво стъпил на земята, просто не на тази.”

,,Изпращам бележки, не съм камериерка на която може да се обаждате по всяко време. Знаете ли, днес повечето хора се държат така, сякаш работят на таблото на рецепция в хотел.”

,,Харесва ми идеята за дисциплинирана лудост.”

,,Това, което ми харесва в снимките е, че те улавят момент, който е заминал завинаги, невъзможен за възпроизвеждане.”

,,Хората, които вършат креативна работа, трябва да бъдат сами, за да презаредят батериите си. Не можете да живеете 24 часа в денонощието и да останете креативни. За хора като мен, самотата е победа. “

За очилата и визията си : ,,Аз съм като каритатура на себе си и това ми харесва. Това e като маска. За мен карнавала във Венеция продължава цяла година.”

За селфитата: ,,Те са  ужасно нещо, образите се изкривяват. Брадичката е твърде голяма, главата е твърде малка. Не, това е електронна мастурбация.”

,,Забравете за миналото. Ако сте носталгичен, то вашето време е свършило. Ние сме длъжни да се адаптираме към настоящето, тъй като то не се настройва спрямо нас.”

,,Когато вие слушате, че дизайнерите се оплакват от своите професии, им кажете: ,,Не се увличайте, това са само дрехи.”

,,Щастието е въпрос на ред и дисциплина.”

„Нямаме право да говорим за страданията си. Хората си купуват дрехи, за да се чувстват щастливи, не да чуват за някого, който е страдал над парче тафта.“

,,Най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да се гмурнеш във въображението си – никога не можеш да се удавиш.”

,,Престъпление е да кажеш, че ти е скучно, при положение, че времето е толкова ценно и има толкова много неща, които могат да се вършат: да се чете, да се учи, да се наблюдава.”

,,Животът не е конкурс за красота. Някои грозни хора са страхотни.”

,,Понякога най-добрите идеи ми хрумват, когато съм във ваната, в леглото или малко преди да се събудя сутрин… като телевизионна антена съм – хващам всичко тогава, когато си поискам.”

 

     

Снимки: Pinterest