Димитър Божков с нова изложба живопис

Новият творчески сезон на галерия “Икар” за 2018/2019 г. се открива на 11.09.2018г., като ще стартира с изложба на Димитър Божков. Той е известен в България, като българският Леонардо да Винчи. Димитър е истински самороден талант, защото никъде не е учил професионално изобразително изкуство. Неговото образование е Право и Бизнес администрация.

Художникът е едва на 25 години, като живее и учи в Италия. Въпреки, че е горд българин, той се оказва по-силно заинтригуван от италианската култура и изкуство. Престоят на Димитър Божков в Италия му помага да разкрие таланта и страстта си към изкуството. Преди това той е имал съвсем далечни интереси.

За Димитър Божков светът е изкуство и именно това е мястото, от което започва историята. Художникът е имал няколко изложби досега в родната си страна- България. Едва на 23-годишна възраст Димитър Божков открива първата си самостоятелна изложба в Дупница. В момента той показва изкуството си по целия свят. Димитър притежава забележителна сила в овладяването на усъвършенстването си.

Младият художник планира в бъдеще да твори още шедьоври.