Галерия “Академия” представи изложба на дипломирани магистри

                             ,,Париж е едно от местата, където всеки артист  трябва да попадне”

На 12 февруари 2018г. за дванадесета поредна година се състоя изложба с творбите на дипломираните магистри от Факултета за приложни изкуства към Националната художествена академия, София. Участие взеха студенти от катедрите: Резба, Керамика, Сценография, Текстил – изкуство и дизайн, Метал, Индустриален дизайн, Рекламен дизайн, Дизайн на порцелан и стъкло, Дизайн за детската среда, Мода.

 

Доц. Мирослав Богданов  -деканът на Факултета за приложни изкуства поздрави своите дипломирани магистри като подчерта, че  изложбата ,,съдържа едно широкоспектърно  представяне на всички специалности. Много пъти те са полюсно различни, но въпреки това стоят много убедително и показват изключителния труд, който стои зад тях!”

В рамките на изложбата се проведе и конкурс за творческа специализация  в Cite International Des Arts, Paris. Наградените магистри бяха съобщени при откриването на изложбата и това са Калоян Стефанов Георгиев от катедра Метал и Карина Илиева Попова  от катедра Дизайн на порцелан и стъкло.

Пред Sofiapress Карина сподели, че за да реализира своите творби, изложени в галерия ,,Академия“,  работи от началото на магистърската програма до самия и край. Те представляват дигитални печати на фотография и рисунки върху порцелан. Взирайки се в тях окото вижда възхитително танцуване на светлини  и игра със сенките.