“Мостове на Светлината” – една изложба за християнството

„Мостове на светлината” се нарича изложбата на известния пловдивски художник Вълчан Петров, която ще бъде открита на 31 август от 18 часа в Художествена галерия – Русе. Експозицията ще остане отворена за посетители до 15 септември.
Избраните 25 картини на Вълчан Петров са с ясно визуализиран символен език. В тях са кодирани теми за християнството и тракийската култура, помирението на религиите, произхода и бъдещето на човечеството.

Вълчан Петров е роден в Хисаря през 1947. Завършва НХА, специалност „Стенопис“. От 1980 до 1984 г. е преподавател в художествената гимназия в Пловдив. От 1984 до 1993 г. е директор на Градска художествена галерия – Пловдив. От 1993 г. е художник на свободна практика. Вълчан Петров има над 15 фрески, мозайки и керамики в различни градове в България и един в Пескара, Италия.

Реализира над 40 самостоятелни изложби в България и по света , носител на множество награди. Негови работи са собственост на художествените галерии в страната, в музеи и частни колекции в Мексико, Бразилия, Франция, Великобритания, Белгия, Холандия, Полша, Чехия, Сърбия и др.