Ако Тръмп беше жена…

Снимки: Jet Nijkamp

 

Ако администрацията на Тръмп иска жените в Белия дом да се “обличат като жени”, какво всъщност има предвид тази администрация? Това пита артистът Джет Нийккамп, който в любопитството си да види как американският президент би изглеждал, облечен в женски дрехи, създава тези илюстрации. “Как би се “измъчвал” като жена на неговата възраст с фигурата си? Затова му дадох женски дрехи и го преобразих с пастел във вестниците. Както направих и с други президентски момчета”.
Първата поредица от пастели е направена по повод наградите на “Nasty Women Exhibition Amsterdam”. Приходите от тази изложба (с участието на близо 200 артисти) са дарени на  She decide, фонд, създаден от холандския министър Плумен, за да подкрепи организации, посветени на планираното родителство и правата на жените. С продажбата на илюстрациите на Тръмп, Джет допринася за тези организации, въпреки забраната за обществена подкрепа за тях. Други пастели в поредицата са продадени на фондацията Nasty Women Exhibition Mexico.
Някои от новите серии на Нийккамп ще бъдат показани на изложбата “Nasty Women Exhibition London” (от 21 септември до 1 октомври).

По повод непланираното родителство

 

Едновременно помахване

 

Путин във Версай

 

Макрон посреща Тръмп в Париж

 

Съветване

 

Великденското зайче

http://www.boredpanda.com/pastel-drawings-newspapers-dress-like-woman-jet-nijkamp/