Емил Караниколов: Държавата ще защити сигурността и работните места на служителите в „Емко“

На извънредна пресконференция на министъра  на икономиката Емил Караниколов относно констатираните нарушения и спирането на лиценза от Междуведомствения съвет по отбрана и сигурност на оръжейния завод „Емко“, Радио К2 го попита:

„Защо работниците протестираха ,въпреки ,че казахте ,че работните им места не са застрашени и как си обяснявате ,че медии непрекъснато замесват имената на Цветан Василев и Делян Пеевски до Вашето име и Вашите законови решения?“.

Емил Караниколов отговори: „Няма имена. Има сигурност. Ние сме длъжни да осигурим сигурността на населението и на работниците. Това сме го направили, защото недей си Боже да се случи някакъв инцидент, тогава ще ни питате защо не сме предприели съответните мерки. Законът е ясен. При такава информация се предприемат тези действия. Искам да обърна внимание, че проверки са правени не само в това дружество, но и във всички други дружества, включително и държавните. Там не са констатирани такива нередности. Ако обаче бъдат установени нередности в частно или държавно дружество, ние ще предприемем абсолютно същите мерки“.