Духовните вселени на Лалка Павлова

Срещата с новата книга с литературна критика „Духовни вселени“ на плевенската авторка Лалка Павлова събра многобройно публика в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ в края на миналата седмица.

В литературното събитие се включиха и Боян Ангелов, редактор на книгата, председател на Съюза на българските писатели и директор на издателство „Български писател“, и поетът Димитър Христов.

Ангелов изтъкна, че с последните си творби авторката доказва, че освен много добра поетеса, тя е и задълбочен литературен критик, опровергавайки твърденията напоследък, че литературната критика я няма. Той й благодари, че е посветила времето си не на лично творчество, а на колегите си и прочете своя предговор към книгата, събрала на страниците си 12 български автори, четирима от които са преминали през литературния живот на Плевен.

Даниела Заркова, секретар на НЧ „Пробуда – 1990”, прочете поемата „Римски театър“ от Димитър Христов, а след нея Лалка Павлова представи литературния анализ на произведението, включен в книгата й.

Много светлина и емоция привнесоха към атмосферата деца от Хор „Звъника“ и от НУИ „Панайот Пипков“ с вокалните си и инструментални изпълнения. Те, както и всички присъстващи, получиха като подарък книгата „Духовни вселени“ от нейната авторка.

Вечерта завърши в ДФСГ “Интелект”, Плевен, където Боян Ангелов и Димитър Христов разговаряха с учениците.