Депутатът Тома Биков представя днес новата си книга в Ловеч

Според автора е дошло време за преосмисляне на статута на служебното правителство

Защото то дава много власт в президентската институция, която има ограничени правомощия.

                                                           Тома Биков

Тома Биков e български политик. Роден е на 10 октомври 1980 г. в  гр. Бургас. Завършва актьорство за драматичен театър в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. От 2002 до 2005 година е актьор в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора. През 2012 година влиза в политиката.

Съучредител и член на Управителния съвет на Института за дясна политика.  След създаването на второто правителство на Бойко Борисов е поканен за съветник в Министерски съвет и се присъединява към екипа на заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, където отговаря за коалиционната политика. На 26 март 2017 година е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание.

През 2009 година издава книгата „Досието на Доган“, през 2014 година – „Другата история на България – 157 модерни апокрифа“, а през тази година – „Политически кризи и служебни правителства“.

Представянето на книгата е на 9 септември /понеделник/  от 18.00  в камерната зала на Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“ Входът е свободен. Присъстващите ще имат възможност да получат новата му книга.