Всеобхватността на Радослав Маринов – Реме

Иронично, карикатурата не е шега работа. Политическият живот не спира да създава нови и нови полета за изява. Въпреки, че в България не се изучава така специалност, имаш ли рисувателен талант и притежаваш ли чувство за ирония и хумор, това направление може да се окаже идеално поприще.

Такъв е и случаят с Радослав Маринов – син. Той завършва  Художествената Академия при проф. Александър Поплилов и проф. Иван Газдов. Син е на популярния карикатурист Радослав Маринов – Реме. Първата си карикатура публикува във вестник “Стършел” през 1979 г. и оттогава не спира със своята работа в тази сфера. Създава много публикации и притежава награди в различни национални и международни изложби и биеналета за карикатура и дизайн, а освен това се занимава и с графичен дизайн, илюстрация и оформлението на вестници и списания.

Работата на Реме – син (наследил прякора от баща си) е популярна в интернет пространството и се продава в платформата Artfinder. Може да се види разнообразието от творби на артиста, като той не среща проблеми да премине от карикатурата в други стилове и жанрове на художественото изкуство. Абстрактни рисунки, пеперуди, голи портрети и още много различни и разнообразни обекти в работата си. Той публикува над 140 творби, които освен с темата, се различават и с техниката на рисуване. От маслени и водни бои до акрил. Но не просто публикувано изкуство, а и продавано. Творчеството на Реме – син е разпространено в различни краища по света и е всеобхватно, както, явно, и неговото вдъхновение. Автор: Пламен Михайлов