Признание за големия актьор Васил Михайлов

“Радвам се, че ме слагате в отбора на най-добрите майстори в изкуството и културата”, коментира актьорът.

В навечерието на 80-годишния си юбилей актьорът Васил Михайлов бе награден с държавния орден „Паисий Хилендарски“. На церемония в Министерския съвет отличието му бе връчено от премиера Бойко Борисов за заслугите му към българската култура.

„Паисий Хилендарски“ е годишна държавна награда за български творци, която се присъжда с постановление на Министерския съвет.  Председателят на Българската академия на науките – акад. Юлиан Ревалски обяви решението на Комисията и каза, че Васил Михайлов е достоен следовник на българските творци на духа, и тази награда е убедително признание за неговата изключителна палитра от актьорски превъплъщения.

Орден “Паисий Хилендарски” бе връчен от премиера Бойко Борисов

„Този път наградата съвпадна с един от любимите ми артисти, народен любител, допринесъл за възпитанието на нацията. Надали аз трябва да дам оценка колко голям артист е –дал я е народът“ – каза Бойко Борисов и пожела на Васил Михайлов още дълги години да е на сцената.

По време нацеремонията премиерът подчерта, че в новия бюджет за следващата година са заложени20 милиона лева повече за култура, филми, представления и театри.

Васил Михайлов още не е слязъл от коня

„Радвам се, че ме слагате в отбора на най-добрите майстори в изкуството и културата“. Ще ви кажа,че все пак аз още не съм слязъл от коня, не съм слязъл от него. Преди много години, когато ми даваха една много голяма награда, един го доведоха с количка, а той каза: „Ама давайте ги тия награди навреме, бе!“ – каза актьорът по времена награждаването.

Източник: btv.bg. Снимки: Владислав Цветков