Типичните български неща, които студентите правят по време на коледните празници

 

Предназначението на статията е хумористично и не претендира да поставя всички студенти под общ знаменател.

 

1 Да се натъпчат с мандарини

Коледа започва в момента, в който започват промоциите на тропически плодове в супермаркетите. Няма по-празнична обстановка от два килограма мандарини, гарнирани с любимия филм.

 

2 Да вечерят “набързо” със семейството и да излязат

Няма по-сладко от това, да се прибереш у дома за празниците, за да се видиш с приятели. Пълният празничен дух е осъществим тогава, когато хапнем със семейството и прекараме остатъка от вечерта в местната дискотека/кръчма, където започва истинският празник.

 

3 Да учат

Студентски град не е място за учене! Затова най-доброто време да се свърши тази неприятна задача е когато се приберат за празниците. Идеалното време- малко преди сесията, в компанията на мама или баба, които изпълняват всяко хранително желание и ти дават пълно спокойствие.

 

4 Да работят

Коледните и новогодишните празници са време, в което работодателите са готови да заплатят тройни надници, за да не се лишат от персонала си. Затова немалка част от студентите предпочитат, или са принудени да не се лишават от тези пари. Купоните не са безплатни, а Коледа има всяка година.

 

5 Искат пари

Те може да се смятат за пораснали и самостоятелни, но Коледа си е Коледа и те смятат, че заслужават своите подаръци. Само, че вече не са деца и нямат нужда от чорапи, парфюми или книги. просто си искат парите, които те най-добре знаят как да изхарчат… в Плаза.

 

6 Да почиват

Всичко вече е различно. Не се залъгвайте, че децата ви ще помогнат за празничната украса или вечеря. Те може да са се прибрали, но се чувстват като на гости. Студентският живот не е лесен, затова те използват времето си у дома за пълен релакс и единственото, което ще направят за вас е да ви позволят да им угаждате.