Aniventure Comic Con 2019 в България

Растящото с умопомрачителни темпове събитие Aniventure Comic Con ще посрещне Sam Jones – актьорът, изиграл комикс героя Flash Gordon, който се превръща в огромен хит през 80-те. Филмът е едно от първите научно-фантастични приключения, поставило началото на междугалактическите битки. За феновете на „Хари Потър“ Natalia Tena е позната като Nyphadora Tonks – най-младият аврор в Ордена на феникса. В продукцията на HBO – „Игра на тронове“- Natalia играе Osha, дивачката, превърнала се в най-верния слуга и закрилник на братята Старк. Devon Murray е третият актьор, който ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2019. Той влиза в ролята на Seamus Finnigan във всички части на „Хари Потър“ и още през първата година се откроява с магиите, които винаги водят до експлозия. По-късно в поредицата грифиндорецът се присъединява към армията на Дъмбълдор, водена от Хари.

Всеки от тях ще има панел на главната сцена, както и обособена Meet&Greet зона за среща и снимка с фенове. За първа година по време на Aniventure Comic Con, освен стандартните и ULTRA билети, ще се предлагат и специални пакети за феновете на Harry Potter и Flash Gordon, които ще включват лични срещи с героите, снимки, автографи и бърз достъп до събитието в двата дни.

Феновете на косплея ще се срещнат с Enji Night от Унгария, която има над половин милион последователи в социалните мрежи и непрекъснати участия в световни ревюта. Компания ще ѝ правят и трима косплеъри от Русия – Gesha Petrovich Cosplay и дуото Narga and Aoki Cosplay.

За първа година и за първи път в България, Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Най-голямото име сред анонсираните е Scott Hanna, който рисува комикси повече от 30 години. В DC работи по някои от най-известните персонажи, като Batman, Wonder Woman и Superman. В Marvel Comics Scott е работил по всички ключови герои на компанията, сред които Avengers, Spider-Man, Iron Man, X-Men и Hulk. Jim Calafiore е популярен с работата си върху Exiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC. Феновете ще се срещнат и с Tom Raney, който илюстрира заглавията Ultimate X-Men и Uncanny X-Men за Marvel Comics. Последното голямо име е Willian Simpson, който скицира и допринася за създаването на някои от най-впечатляващите създания в „Игра на тронове“, като драконите, вълците и по-специално триоката врана. Всички те ще имат панели, уроци за рисуване на живо и собствени павилиони в Комикс залата.

Тази година очаквайте още от K-Pop сцената, Cosplay конкурсите, Гейминг залата която ще приюти финалите на най-новия esport проект A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.