Изложба ”Cupido” в столичната галерия ”Evdokia Art Glass”

На 18.02.2020 г. в столичната галерия ”Evdokia Art Glass” се откри  ертоична изложба ”CUPIDO”.

Темата еротика е поставяна многократно, тя е част от творчеството на всеки автор, но за щастие е неизчерпаема, тъй като усещането за нея е много индивидуално. Особено интересно е при хората на изкуството, които притежават таланта и средствата да изразяват визуално фантазиите си и да накарат зрителят да почувства енергията на творческият процес.

В експозицията могат да бъдат видяни живописните творби на:

Десислава Денева – DEDE
Цанко Цанков
Радослав Маринов – REME
Румен Божинов – Ликин
Мариела Маламатенова
Мариана Маринова

Както и скулптурите на:

Хари Арабян
Никола Енев
Борислав Коруджиков
Петър Маламатенов
Пенчо Добрев

Работа от съкло на Борислав Коруджиков

Ето какво казват някои от авторите за своето вдъхновение:

Поразява ме едновременно многообразието на формите и тяхното сходно проявление в микросвета, в буквите, в танца и в гигантските природни пейзажи. Знам, че едновременно високо далече над нас и близо вътре в нас има един Всесилен Бог който сътворява с еднакво усърдие и замах формата на снежинката, усмивката на Джокондата и чукарите на Джомолунгма. Търся това тихо пошепване или гръмовно скандиране, ослушвам се на различни езици, сглобявам истории от дочутите случайни фрази, проследявам извивките на сградите, броя дърветата, гледам да видя, възприемам всичко написано като единствено и само за мен и в тази полифония добавям моя малък, но точен детайл.
Мариела Маламат

 

 REME Junior – мнения

 Луиз Джонстън, Австралия

Класическите животински акварели на REME Junior са просто НАЙ-ДОБРИТЕ.

Неговата техника и оригинални композиции са от най-висок клас. Не мога да кажа колко ми е приятно да съм горд собственик на тези отлични творби. Много благодаря.

Селия Морис, Обединеното кралство

Толкова съм доволен от картините си, че са дори по-добри, отколкото очаквах, подробностите във всяка една от тях са невероятни.

 Те изглеждат страхотно!

Изложбата може да бъде видяна до 14.03.2020 година на ул. Раковски 120, София.