Изложба ”По три” в галерия ”Нирвана”

 Изложбата ,,ПО ТРИ” събира трима млади творци. Откриването на експозицията обединява картини на Моника Тошева и скулптури и рисунки на Златин Орлов и Стоян Зиков.

Вернисаж: 03.12.2019 година, 18:30 часа

Моника Тошева представя част от най-новата си серия творби, които включват спомени, моменти и преживявания от града на любовта Париж. За първи път авторката работи с техника на позлата, която е избрала, за да пресъздаде блясъка и магията на този неповторим град. Златин Орлов ще ни изненада с най-новата си серия творби ,,Музика на формите”, която е едно естествено продължение на неговото стилово развитие. Един вече утвърден млад автор, който винаги знае как да ни провокира и да ни накара да видим света по нов и завладяващ начин. Стоян Зиков участва с рисунки и скулптури от най-новия си цикъл, по който работи през последната година, наречен ,,Преображения”. Едно ново търсене, което изследва силата на човешките емоции и душевни състояния.

Изложбата е свързана с благотворителна инициатива, която се провежда съвместно с Училищна Телерик Академия, като 10 % от цената на всяка продадена творба ще бъде дарена за отваряне на нови паралелки за дигитално обучение в българските училища.