Международна изложба с акварел в галерия Нюанс

Откриване на 11 септември,  сряда в галерия “Нюанс” – 18:30 часа

Акварелът е изключително сложна, но в същото време много богата и фина живописна техника. За да се овладее са необходими търпение, страст, отдаденост и дългогодишен опит. Изразните средства са неограничени – от абстрактна живопис до хипер-реализъм. Поканените художници са едни от най-известните и признати съвременни артисти, майстори със свой уникален и разпознаваем стил. Акварелите им са източник на вдъхновение за любители и професионалисти, представляват интерес за зрители и колекционери по света. Те са членове на престижни акварелни организации, участват в международни фестивали и изложби. Печелят конкурси, провеждат майсторски класове, преподават в художествени академии и колежи.

Авторите са представители на най-различни култури и школи – България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция.

Зрителите ще се запознаят със световните тенденции и течения в съвременния акварел на най-високо ниво.
На откриването на изложбата ще бъде проведен кураторски тур, по време на който зрителите ще могат да се запознаят по-отблизо с художниците и творбите им.

Изложбата няма определена тема. Това, което обединява авторите и творбите им, е страстта към акварела. Надяваме се, че тази изложба ще постави началото на бъдещо биенале на световния акварел в София.
Елате и се докоснете до тази магия!