Музикална дъга от класика и фолклор на две различни култури

Концертът „Музикална дъга“, в който ще се включат Хироюки Коинума и Мари Сакамото – изпълнители на японска бамбукова флейта шино-буе, и оркестър „Симфониета София“, с диригент маестро Свилен Симеонов, ще се състои на 15 ноември от 19:00 часа. Събитието ще се проведе в Зала 11 на Националния дворец на културата (Кино „Люмиер“). Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително онлайн на Тicketsbg.com или в деня на представлението на касата пред зала 11 на НДК.

Концертът представлява своеобразно пътешествие из музиката на Япония и България, символизиращо приятелството между двете страни. „Музикална дъга“ ще предложи на публиката богата палитра от японска и българска музика, съчетавайки традициите и духовността на две различни култури. Солисти от българска страна ще бъдат Гроздан Грозев – кавал, и Венцислав Андонов – гайда.

Ще прозвучат произведения от Хидеаки Хирай, Хироюки Коинума, Димитър Сагаев, Кирил Ламбов, Юли Дамянов, Венцислав Андонов, както и известни японски и български народни песни, специално аранжирани и оркестрирани за представлението.

Концертът „Музикална дъга“, организиран от ОКИ „Надежда“ и приятели и с подкрепата на Посолството на Япония в България, е част от 28-ите Дни на японската култура в България.