Излезе продължението на бестселъра „Златната клетка”, което носи заглавие „Сребърните криле“!

 

С близо 26 милиона продадени копия в над 60 страни Камила Лекберг затвърждава позицията си на грандама на скандинавския трилър, а на 30 юли у нас излезе продължението на бестселъра „Златната клетка”, което носи заглавие „Сребърните криле“!

 „Сребърните криле“ (Издателство „Колибри”, превод: Любомир Гиздов, 320 стр., цена: 18 лв.) е наелектризираща драма за предателство, изкупление и сестринство. Точно когато Фей е решила, че всичко е приключило, съществуването ѝ отново се оказва застрашено. Започнала е нов живот в чужбина, бившият ѝ мъж Джак е в затвора, а компанията ѝ „Ривендж“ е на път да излезе на американския пазар, но ненадейно над нея надвисва сериозна заплаха и Фей е принудена да се върне в Стокхолм. С помощта на сформирана от нея група жени тя опитва да спаси това, което ѝ принадлежи. Както и да спаси самата себе си и тези, които обича…

Родена през 1974 г. в малко селце на западния бряг на Швеция – Фелбака, Камила Лекберг превръща родното си място в арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество. Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик, „Ледената принцеса”, излиза през 2003 година. През 2008 г. Лекберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. Бестселъри като „Немското дете”, „Русалката”, „Вещицата“ и „Укротителят на лъвове” свидетелстват за размаха на въображението й и я налагат като един от най-предпочитаните автори на трилъри в Европа.

Бестселърът „Златната клетка” дава тласък на нова, не по-малко мощна поредица социално ангажирани романи, чиято кауза са правата на жените.