Матилда учи децата на гениални умения

Героинята на Роалд Дал показва ловки трикове за баламосване на възрастните

 

Роалд Дал

Хитрини с числа, пакостливи послания, необичайни експерименти и още много забавни трикове разкрива емблематичната Матилда от едноименния роман на Роалд Дал. Най-новото попълнение в колекцията от детски книги на „Ентусиаст“ ще осигури на малките читатели брилянтни идеи, с които да впечатлят своето семейство и приятели. „Матилда: как да бъдеш гений“ излиза с любимите илюстрации на Куентин Блейк, придружени с указания и факти за всеки един трик.

 

Лорън Холоуейти

Вдъхновена от невероятната история на Разказвач №1 в света, „Матилда: как да бъдеш гений“ е за необикновените умници по цял свят. Текстът е дело на Лорън Холоуейти – британска писателка, която работи в сферата на книгоиздаването за деца от 18 години и е автор на повече от 200 издания. Тя умело съчетава незабравими цитати от оригиналния роман с главозамайващи номера, които ще заредят малки и големи с много усмивки и настроение.

Матилда Уърмуд е гений – мозъкът ѝ кипи и бръмчи от интелигентност. Тя надхитрява отвратителните си родители и дори своята страховита директорка госпожица Трънчбъл. Подтикната от своя убедителен успех, тя споделя своите трикове с останалите деца, които да смаят и изиграят техните близки с научни чудеса, креативност и дяволски умни пакости.

В „Матилда: как да бъдеш гений“ всеки ще открие страхотни фокуси, пъзели, игри, начини за бързо смятане и четене на мисли, та дори и малко магия. И ще разбере повече за небезизвестните персонажи госпожица Хъни, Брус Богтротър и, разбира се, ужасяващата Трънчбъл.

Тази книга чества удивителния ум на Матилда и как тя го използва, за да се опълчи на всесилните възрастни и да приложи великолепните си наказания.