Дебютният роман на писателката „Дъното на Рая” ще бъде представен в РБ „Априлов-Палаузов”

В романа на Виолета Стайкова има и магия – магията на любовта, добротата, вярата и топлотата в човешките отношения

На 4 ноември 2019 година от 17.30 ч. залата за срещи и събития на Габровската регионална библиотека ще посрещне гости – един от младите писатели на съвременна България, Виолета Стайкова и книгата й със заглавие „Дъното на Рая“.

Виолета Стайкова е от град Пловдив, млад писател, интересен събеседник, четящ човек. Вярва в доброто, в добрите постъпки, в човечността. Самокритична и искрена, пряма в думите и делата си.

Дебютният й роман „Дъното на Рая“ е съвременно четиво, което прави дисекция на днешния ден. Това е почти биографичен роман, писан и преживян със сърце и душа. Реалистичен и жестоко откровен към апатията, която прогресивно поразява нашето общество, изпълнен с болезнени откровения за ежедневните ни борби като граждани в държава, в която институциите и обикновените хора съществуват в отделни вселени.

Книгата впечатлява със своята честност и философия, основана на позабравените изконни ценности като благородство, човеколюбие, смелост, неподкупност и отстояване на правата.

В романа има и магия, защото в живота ни има магия – не толкова, колкото ни се иска, но все пак я има – магията на любовта, добротата, вярата, надеждата, топлотата в човешките отношения.

Заповядайте и се срещнете с Виолета Стайкова и нейната литературна рожба – романът „Дъното на Рая“ с неговите увлекателни 288 страници, скрити зад уникална корица.

Иван Христов

ГРБ – Община Габрово