Експлузивни премиери на най-мащабното събитие за поп култура в България

Този септември изкушенията дебнат от всяка… книга

На Aniventure Comic Con 2019 – най-мащабното събитие в България за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси най-киселият заек в историята  се завръща, при това в компания, която не е за подценяване.

Три от книжните събития на годината ще бъдат част от фестивала.  Това са „Просто Спас 2. Бз филтър” от Стен Дамянов – вторият комикс за дългоухия герой без цензура; третата част на поредицата, завоювала сърцата на хиляди българи (не само в столицата) – „Кофийкщи важьоктизи 3: Вещиците от Витоша” от Мартин Колев; и безмилостният дебютен графичен сборник, дело на кинокритика и писател Благой Д. Иванов и легендарния художник Петър Станимиров – „Седем градски гряха” .

На 14 и 15 септември четиримата автори ще представят в Зала 1 (на щанда на изд. „Сиела“) и Зала 4 в Интер Експо Център, за да се срещнат с читатели и други създания.

Премиерата на „Седем градски гряха” от Благой Д. Иванов и Петър Станимиров ще се състои на 14 септември от 11:20 ч. Зала 4, в Интер Експо Център.

Едно от най-дръзките творения на българската поп култура крие в себе си седем независими комикс истории, написани от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и нарисувани от легендарния Петър Станимиров – майстора, добре познат от 80-те с популярното списание „Дъга“ и отговорник за много от кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.
Двамата ще разкажат защо комиксите не са само за деца и кое вдъхнови една от най-смелите книги на нашето съвремие. А скандално забавният водещ Драгомир Симеонов ще извади наяве най-тъмните подробности около създаването на греховното издание.

 

Премиерата на „Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша” от Мартин Колев е на 15 септември от 11:20 ч. Зала 4 в Интер Експо Център.

Магията се пробужда отново с дългоочакваната трета част на бестселъровата поредица „Софийски магьосници“.

След „Софийски магьосници“ и „Софийски магьосници 2: Самодивите от Странджа“ всички се питат къде е Свилен Воев – мрачният, но добър пробудник на Бриян! Бургаският вълшебник Мартин Колев ще разкрие ексклузивни подробности около неговото местонахождение ден преди официалното излизане на романа, както и любопитни истории около продължението…

Премиерата на „Просто Спас 2: Без филтър” от Стен Дамянов е на 15 септември от 15:00 ч. Зала 4 в Интер Експо Център

Любимият заек на нацията – Спас – гостува за втори път на Aniventure Comiccon по повод второто книжно издание. Създател и творение са готови да отговорят на всичките ви въпроси без цензура. На помощ идва Делян Момчилов („Българите! Забравените постижения“ и „Ние сме животните“).

Внимавайте: Задава се революция! И само Спас може да спаси… себе си. Добре де, и всички останали – по изключение.

Изд. „Ciella”