Представяне на книгата ”Присъдата” на Нейка Кръстева в Пловдив

След големия успех на книгата ”Присъдата”, която беше представена за първи път в хотел ”Анел” в София, следва премиера в Пловдив.

https://ciela.com/prisadata.html

neika-krusteva-prisudata

Градът не е избран случайно. В Пловдив има огромен интерес към темата. Също така Нейка Кръстева е автор на филм за нелеката съдба на жените с рак на гърдата – „Дългият коридор”. Главните героини са две пловдивчанки – Румяна Царска и Яна Стойчева. В „Присъдата” можете да прочетете историята на друга, изключителна млада жена от Пловдив – Кристина Цонева. Целта на книгата е да покаже за първи път как живеят хората с множествена склероза (МС) в България, как се справят с това огромно предизвикателство, какво ги вълнува, докато търсят изход от лабиринта между отчаянието и надеждата.

Всяка болест е изпитание за човека и за неговите близки. Някои се преодоляват по-лесно, при други борбата е жестока и неравна. Множествената склероза (МС) е от вторите. Специалистите я определят като най-непредсказуемото, изменчиво и за жалост нелечимо заболяване. Защото МС поразява предимно млади хора, а вече дори и деца. От нея не се умира освен в много редки случаи, но тя обикновено води до тежка инвалидизация. За някои това е по-страшно от смъртта.

‘‘Започнах да накуцвам с левия крак, без да съм го травмирал. По настояване на близките ми направих консултация с един професор. Беше ми странно да чувам гласа на професора, да виждам изражението на лицето му. Сякаш ми казваше: „Съжалявам, момче, свършено е с теб”. Все едно ми прочете присъдата. Бях на двайсет и седем‘‘.

 Така започва разказът на Андрей. Днес той е на 45 и вече е в инвалидна количка. За 18 години с диагноза МС е опитал всичко, което предлагат както традиционната, така и алтернативната медицина. Останала ли му е  надежда?

На 30 септември, понеделник, от 18:30 часа, в културен център ‘‘Тракарт‘‘, подлез Археологически. Мястото е любимо на пловдивчани и гостите на града и е абсолютно достъпно за хора с увреждания.

https://ciela.com/prisadata.html

2 Comments on “Представяне на книгата ”Присъдата” на Нейка Кръстева в Пловдив”

Comments are closed.