Пътят към духовното – готови ли сме за него и можем ли да го изживеем?

Романът “Наследството” ще представи литературният критик Благовеста Касабова

Съществува ли наистина скрито духовно знание, познато на хората от древността? Наистина ли част от него се намира на нашата, българската земя, и дали ние, днешните българи, сме призвани да го събудим? С тези и още много въпроси се сблъскват героите на романа на Весела Василия “Наследството”. Разгърнете страниците на романа и открийте древното знание за “Колело на живота” и тайнствената сила на Киприяновата молитва.

Приключения и премеждия, загадки и размисли, малко мистика и малко романтика. Пътят към духовното може да изглежда и така, стига да сме готови за него и да си позволим да го изживеем.

Весела Василия е родена във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в София. Доктор е по икономика. Автор е на редица монографии и статии от областта на криминологията, публичната администрация, административното и полицейското право. Писането на художествена литература чувства и определя като свое призвание. Интересува се от йога и рейки. Владее френски, английски и руски език. Обича пътешествията, природата, красивите неща, книгите, рисуването и изкуството въобще. “Наследството” е нейният четвърти роман след “Вавилонските мъдреци, “Истории от градините на Едем” и “Мистерии и загадки в пещерата Прохория”.

Заповядайте на премиерата на “Наследството” на 20 февруари, четвъртък, от 18:30 часа в книжарница “Хеликон” – Витоша в гр. София (бул. “Патриарх Евтимий” №68).

Романа ще представи литературният критик и редактор Благовеста Касабова. Няколко думи ще каже създателят на “Лексикон” – Йордан Антов. Водещ на събитието – Людмила Еленкова.

Културни новини

Автор: Лексикон