Пленителен коледен роман за деца и възрастни

Какво се случва в Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа?

По Коледа стават чудеса – магия се носи във въздуха, а хората стават по-добри… Една такава омагьосваща история, изпълнена с надежда и вяра в силата на доброто, разказва романът за деца „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ на младата дебютантка Стела Йосифова (издание на „Книги за всички“).

Майкъл Докърти е готов на всичко, за да спаси шоколадовата фабрика на прадедите си и да възвърне някогашния й просперитет. Изправен пред опасността да я загуби, той решава да открадне рецептата на най-популярния шоколад в света – Choco-Dreams. Двамата със сина му Даниел се отправят на север, към Лапландия, страната на Дядо Коледа, за да открият тайнствената фабрика, произвеждаща този шоколад…

„Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ е книга, която може да стопли душата ти и в най-мразовитата вечер.

Любовта към литературата е нещо прекалено хубаво, за да се зароди изведнъж.

                          Стела Йосифова

И при Стела Йосифова е така. Израства с огромна библиотека вкъщи, заемаща цяла стена, до тавана. Като малка слуша приказки, които са нейният коректив за доброто и лошото в света.

Започва да чете приключенски и романтични книги и те я омагьосват. В училище няма усещането, че просто учи литература и философия. Тези предмети са нейната душа, неделима част от същността й.

Завършва журналистика в Бургаския свободен университет.

Идеята за „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ й хрумва една зимна вечер, докато чака майка й да се прибере от работа, а на масата има една шоколадова вафла. И докато изпитва удоволствието, като я яде, в главата й се заражда идеята за забавната история за Майкъл и Даниел, за тяхното приключение. И просто сяда и написва на един дъх тази история.

Романът е богато илюстриран от талантливата художничка Антонина Бабукчиева.

Източник: „Изида”