Популярни личности от екрана и бизнессредите уважиха премиерата на „Ана”

Мануела Драганова: „Животът е какъвто си го направиш!”

Животът е какъвто си го направиш!”, твърди Мануела Драганова. И ако можем да съдим по официалната премиера на дебютния ѝ роман „Ана”, бъдещето на героинята ѝ е изпълнено с бляскав оптимизъм.

Близо 200 гости от средите на бизнеса и обществения живот уважиха събитието в елегантната атмосфера на „Резиденция Тера”.

Сред тях бяха успели дами като Анелия Мирчева, маркетинг директор на VISA за България, Севдалина Василева, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, Яна Югова-Далакова от бутиковата винарска изба Better Half, председателката на сдружение “Азбукари” Цвета Кирилова, Вероника Боева, собственик на печатница JPoint, както и бившият вицепремиер Николай Василев, бившият управител на БНБ Иван Искров, известният кардиолог проф. Димитър Петков, предприемачите Васил Терзиев и Иво Евгениев.

Новото мото на най-запалените почитатели на „Ана” от Мануела Драганова „#АзСъмАна” беше и посланието на вечерта. Защото „всички жена са водили своите битки, отглеждали са децата си, борили са се да изкарват пари и същевременно да са уважавани, достойни, да изглеждат добре и да дават пример на околните”, както подчерта и самата авторка.

При нас дойде жена, която е успяла да мине по нелекия път да издаде успешно книга в САЩ. И сме щастливи, че когато реши да издаде “Ана” у нас, Мануела се насочи направо към Сиела” и ни се довери. – каза отговорният редактор на книгата Христо Блажев.

Всички гости бяха посрещнати от самата Ана чрез специално записан аудиооткъс от романа.

Моята визитка не е просто картонче, а 330 страници. Ако искате да ме познавате, да знаете коя съм – Ана” е пътят към това”, сподели Мануела.

Романът Ана”излиза за първи път в САЩ през 2018 г. със заглавието „Ana’s Way“. Историята на книгата е не по-малко интересна от самата авторка. Американското издание в крайна сметка излиза под редакцията на Даниел Бъргес, работил със Стивън Кинг и помогнал на мнозина писатели да стигнат до челни позиции в класацията на New York Times.

„Това е изключително скромен човек, който без суета си върши работата. Първо той прочете целия ми ръкопис, за да вникне в сюжета и героите. След това се върна и започна да редактира. Върна ми ръкописа редактиран и с осем страници бележки – в някои ме хвалеше, в други не. Много му беше харесал да разказвам увлекателно на бизнес случаи. Той ми помогна да направя скелета на романа“. – разказва Мануела Драганова.

Шеметният дебют на Мануела получава признанието на Publisher’s Weekly и привлича вниманието на The US Review of Books и Pacific Book Review, които удостояват „Ana’s Way“ със звезда за „книга с особени заслуги“. А в България Ана” тепърва набира популярност и гради своето бляскаво бъдеще.

 

Източник: