Акция на Жени ГЕРБ в кампанията за борба с рака: „Аз преборих рака и ТИ можеш“ от Галя Илиева

На 4 февруари световната общественост отбеляза един важен ден – Световния ден за борба с рака. По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души биват диагностицирани с тежкото заболяване. Важно е да се знае, че поставената диагноза не е фатална и че 40% от онкоболните могат да бъдат излекувани. По този повод Жени ГЕРБ стартира седмица от инициативи, като предвидените събития се провеждат в рамките на националната кампания на организацията под мотото „България се нуждае от обич“.

 

Първото публично събитие се състоя на 4 февруари в София – в метростанция „Сердика“, където над 30 дами раздадоха на преминаващите столичани стотици екземпляри от книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“.

Автор на книгата е Галя Илиева, която наскоро подари на ПП ГЕРБ 450 бр. от своето изследване. В началото на акцията Екатерина Йорданова – председател на ЖГЕРБ, каза: „Надявам по този символичен начин да допринесем за изцеление на онези, които ще я прочета. Книгата носи надежда и реална подкрепа чрез практически съвети на всички, докоснати от тежката болест. Кампанията е свързана с 7-мия приоритет от програмата на ЖГЕРБ, а именно: „Емоционална интелигентност и здравословен начин на живот“.

 

Изданието ще бъде предоставено на гражданите в повече от 200 общини в цялата страна чрез логистиката на Quick Cargo Bulgaria LTD. Бяха изказани специални благодарности на писателката Галя Илиева за благородния жест. В предговора на изданието тя споделя: „Прочитайки тази книга, вие ще получите шанс да извършите промени, получавайки знания за рестарт на живота си. Ще откриете истинските причини за социалните проблеми и болестите, ще усетите какви са пътищата към здравето, ще имате избор на нов стил на живот и като цяло ще въздействате на съдбата си“.

Автор: Анжела Димчева

На снимките:

Участничките в акцията на 4 февруари 2024 – метростанция „Сердика“