Излезе „Пролет на улица „Черешова“ на Ротраут Сузане Бернер

Любознателните български деца вече имат достъп до прекрасната поредица книжки за улица „Черешова“, една от най-популярните „вимелбух“ серии в света.

След като узнахме какво се случва през зимата на улица „Черешова“, сега идва ред на пролетта, най-красивия сезон! В „Пролет на улица „Черешова“ (12 стр., твърди корици, цена: 22 лв.) хората и животните са в движение навсякъде – в градината и във фермата в покрайнините на града, на пазара и по улиците, в универсалния магазин и в парка. Чрез своите илюстрации Ротраут Сузане Бернер разказва множество малки истории, които се случват в един слънчев пролетен ден.

Ротраут Сузане Бернер (р.1948 г.) е немски графичен дизайнер и илюстратор. Тя се фокусира върху книгите за деца и младежи, илюстрирала е над 80 книги и над 800 корици. За приноса си като детски илюстратор Бернер е финалист на международната награда „Ханс Кристиан Андерсен“ през 2002, 2004 и 2014 г., а я печели през 2016 година.

Wimmelbuch (нем. wimmeln – гъмжа + Buch – книга) представлява детска картинна книга с множество рисунки и визуални детайли, която има за цел да стимулира въображението и наблюдателността на децата чрез изключителната детайлност на илюстрациите.