Поетесата Марина Бартоломеус представи „Зведица” в Сандански

На 20.03.2024 г. в Художествената галерия на Дома на културата в град Сандански беше представена дебютната стихосбирка на Марина Бартоломеус „Звездица”. Събитието се състоя под формата на рецитал с музика по избрани стихове на тема „Любовта и надеждата”. Изпълнители бяха млади членове на групата по актьорско майсторство към Клуба за литература, изкуство и култура с художествен ръководител Таня Иванова.

Именно Клуба за литература, изкуство и култура беше организатор със съдействието на общината. Негов председател е г-жа Отенс, почетен председател е известната художничка и писателка от Сандански Илиана Тошева. Авторката беше представена от  Надя Бурджиева – дългогодишна педагожка и експерт по български език, която беше натоварена от редактора на книгата Иван Гранитски да го извини заради невъзможността му да присъства лично.

Кметът на град Сандански Атанас Стоянов произнесе слово

Кметът на град Сандански Атанас Стоянов произнесе слово, в което изтъкна огромния интерес на жителите на града към съвременната българска литература, изкуство и култура и усилията на общината да поддържа жив българския дух чрез словото, като кани стойностни творци.

Той покани Марина Бартоломеус за нови гостувания.

В залата присъстваха около 50 почитатели на поезията, като почти 1/3 бяха млади хора. Резонансът беше впечатлаващ, повечето от гостите пожелаха да получат книгата с автограф.