София, Пловдив и Стара Загора са лидери в луксозното строителство


Гостите на LUXURY Property AWARDS 2023 аплодираха Йорданка Фандъкова

Традиционната конкуренция между София и Пловдив в луксозното ново строителство вече има още едно предизвикателство – Стара Загора. Това стана ясно от церемонията на  XIII-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023  снощи в хотел Hyatt Regency Sofia. Организатор на събитието бе международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза от сцената на церемонията, че днес започва изграждането на нова метростанция в квартал “Обеля”.

“Благодаря, че поощрявате хората, които градят красота и благодаря за високата оценка чрез тази красива статуетка, която давате на целия екип на Столична община. Искам да благодаря и на главния архитект на София – арх. Здравко Здравков, който тази вечер също е тук с мен. Сред гостите в залата виждам и много наши партньори, с които работим от години за развитието на столицата и се надявам традицията да се надгражда към по-добро в града ни да продължи”, заяви Фандъкова.
“Столична община е безспорен лидер в годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града”, каза Патриция Кирилова, журналист, пиар и член на Global Leaders. Заедно с двукратния носител на наградата “Икар” Симеон Владов тя бе водеща на церемонията.
В категория “Малка община с принос в благоустройството” спечели община Родопи и кметът й Павел Михайлов. Наградата “Най-добър проект с обществено значение” отличи многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД в Пловдив. Наградата бе връчена на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.
Инвеститорът Велислав Димитров бе отличен за проекта  Bella Homes в категория “Еднофамилни жилищни сгради”. Управителят на инвестиционната компания “Адва ЕС 2” Евгений Соколенко спечели първо място в категория “Луксозно строителство в екосреда” за проекта Evergreen. 

Инвеститори, архитекти и техните реализирани проекти бяха отличени в различни категории на конкурса Luxury Property Awards 2023.
Освен почетни грамоти призьорите получиха подаръци от козметичния гигант РЕФАН. Партньори на събитието бяха лидерите в дигиталния печат ФРЕШ Принт, както и селектираните вина на изба Едоардо Миролио. Спонсор на събитието бе царството на луксозните и дизайнерски мебели KARE.
Сред гостите на гала-вечерта бяха партньорите на събитието, които връчваха златните статуетки – Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, проф. Борислав Борисов -зам.-председател на Камарата на архитектите в България (КАБ), инж. Илиян Терзиев – председател на УС Камара на Строителите в България, инж. Георги Григоров – председател на Национална Строителна Федерация (НСФ), Васка Пенкова – собственик на агенция за сигурност Скорпио и член на Камарата на Строителите, Ваня Петрова – президент на Zonta Club София, бизнесдамата Биляна Тончева, дизайнерката Гергана Апостолова, собственик на Киара Фешън, адвокат  Христо Расташки и медийни партньори.
На сцената да получат престижните награди се качиха кметът на София Йорданка Фандъкова, доц. д-р Иван Соколов – председател на съвета на директорите на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, инвеститорът Велизар Димитров,  Евгений Соколенко – управител на инвестиционна компания АДВА ЕС,  арх. Виктория Грозева, Никола Стоянов – основател и съдружник в “Тасков & Стоянов”, Диляна Цветкова – мениджър продажби, доц.д-р инж. Надя Маринова, управителят на “В и В Архитекти” ООД Владимир Георгиев, Росен Костадинов – собственик на агенция за недвижими имоти Golden Key Group.
Учениците  от 9-ти А клас, специалност “Класически танц” от Националното училище за танцово изкуство, откриха церемонията.
По традиция събитията на Global Leaders подкрепят социални каузи. Платформата е инициатор на кампания за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България.
Тазгодишното издание Luxury Property Awards 2023, на което присъстваха над 200 гости, подкрепи младите таланти от Националното училище за танцово изкуство.
Дарителска сметка на Сдружение „Настоятелство на национално училище за танцово изкуство“ – BG71UNCR70001520888661.
Ето и всички наградени:
1. Голяма община с принос в благоустройството – Столична Община
2. Малка община с принос в благоустройството – Община Родопи
3. Най-добър Проект с Обществено Значение 2023 – Многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка – УМБАЛ Св. Георги, Пловдив
4. Технически Проект на Еднофамилни и Многофамилни Жилищни Сгради –
Bella Homes, Белащица
5. Луксозно жилищно строителство в екосреда – ЕVERGREEN, Банкя
6. Идеен проект за луксозен жилищен и SPA комплекс – Жилищен комплекс с. ЗМЕЙОВО – Община Стара Загора
7. Проект за Бутиково Жилищно Строителство – OKINAWA Boutique Residence,
София
8. Луксозен жилищен проект – SP Residence, Пловдив
9. Луксозен Жилищен Бутиков Комплекс – STAR RESIDENCE, Пловдив
10. Модерно жилищно строителство и луксозен дизайн – NEW POINT,
София
11. Проект за енергоефективно луксозно жилищно строителство –
Многофамилна жилищна сграда “В и В Архитекти” ООД,  Стара Загора
12. Луксозен Идеен Проект за Жилищно Строителство – FЕSTIVAL, София
13. ЛУКСОЗЕН СПА КОМПЛЕКС – Kashmir Wellness & Spa Hotel, Велинград
14. Най-бързо развиваща се агенция за недвижими имоти – GOLDEN KEY GROUР, София
Снимки Петко Михайлов, ZvezditeBg