За трета поредна година ВУЗФ провежда безплатна Финансова академия за ученици

Обучението ще се проведе от 14-и до 28-и февруари

За трета поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще проведе безплатна Финансова академия за ученици от 11. и 12. клас. Обучението, което цели да повиши финансовата грамотност на учениците, ще се проведе на 14, 21 и 28 февруари, от 14:30 часа, в сградата на университета.

Участниците във Финансовата академия ще се запознаят с актуални теми, реални казуси от практиката за лекторите и ще се срещнат с вдъхновяващи хора от финансовата сфера.

Първият ден на Финансовата академия е посветен на личните финанси. В продължение на два часа преподавателите от ВУЗФ – Марио Каменов и ас. Юлияна Георгиева, ще презентират темите „Парите, банките и паричните потоци“, „Нашите права и видовете кредити“ и „Вземане на решения и как да управляваме личните си финанси“.

На 21 февруари ще се проведе вторият ден на Финансовата академия. Доц. д-р Даниела Илиева ще изнесе лекция на тема „Как се управляват проекти за милиони?“, а доц. д-р Радостин Вазов ще говори за бизнес моделирането.

На 28 февруари гл. ас. д-р Бисер Райнов ще презентира темата „Ние, парите и дигиталния свят“, а в края на деня ще бъде представен интригуващ бизнес казус.

Безплатно участие във финансовата академия могат да вземат всички ученици от 11. и 12. клас, след предварителна регистрация на [email protected].

Преминалите успешно Финансовата академия ще получат сертификат и възможности да станат студенти във ВУЗФ.

Пресцентър-ВУЗФ

Даяна Попова

Brand New Ideas