Фондация „Равностойно партньорство” и радио БРАЙЛ FM представят нови инициативи по програма “Едногодишен грант – 2021″ на НФК”

 

Фондация за информационен обмен „Равностойно партньорство“ (https://ravnostoino-partniorstvo.org) и Българско социално интернет радио БРАЙЛ FM (First Mediator) популяризират българското изкуство и творци. Плод на едногодишни усилия са реализирани техни идеи и културни продукти, финансирани от НФ „Култура“ по програма „Едногодишен грант -2021″. Предстоят сериите предавания под новите рубрики „Бъди благословен“ и „Археология“ с водещ Анелия Велинова. Търсенията на човечеството и материалните доказателства за различни исторически времена попадат под погледа на авторката им. Новост в екипната работа на двете формации е жестомичния превод, субтитрите и свалянето на текст на аудио- и видео- форматите на предаванията в медията. Така се предлага алтернативен начин на комуникация на хората със слухови затруднения, за да бъдат приобщени към теми, дебатите и текущата работа на Фондация „Равностойно партньорство”. Видеомонтаж и субтитри: Галина Красимирова.

 

 

 

На тези линкове бихте могли да видите видео предавания под  двете рубрики:

1. Бъди благословен

Чалга и Любов:

2. Археология

Старосел:

 

Владислав Кацарски и Анелия Велинова поставиха начало на нов „жанр“ в ежедневната си работа: създаването на културен продукт – радиотеатър. Създателите на Фондацията и на БРАЙЛ FM (First Mediator) съчетават изключителния си интерес към Театър + Радио; сформираха прекрасен екип от млади актьори и известни гласови режисьори, които работят професионално в тази насока. Отказът на централните медии от радиотеатъра по български пиеси е загуба на култура и на голяма аудитория слушатели.

Пиесата и радиотеатърът по нея са финансирани по програма “Едногодишен грант 2021” на Национален фонд “Култура”. Адаптацията е на Владислав Кацарски по “Животът, макар и кратък” на Станислав Стратиев. Проектът е на Фондация “Равностойно партньорство”, изпълнението е от екипа на радио БРАЙЛ FM, съвместно с професионалните актьори: Мартин Петков, Владинелла Кацарска, Лана Гекова, Николай Владимиров, Ахмед Юмер (Ози) и любителите актьори Владислав Кацарски (който е и автор на пиесата и на текстовете на песните), Димитър Захариев (едновременно актьор, тонрежисьор и автор на музикалната среда). Режисура и постановка: БРАЙЛ FM. Мениджър: Анелия Велинова. Рекламен клип монтаж и субтитри: Галина Красимирова.