В Пловдив представят „Теофании“ изложба-живопис на Ралица Денчева

“Арт клуб и галерия САВОВ” представят „Теофании“ изложба-живопис на Ралица Денчева.

Изложбата е част от колекцията „Градината на мистериите“ , крипта на Църквата „Света Мария Магдалина“ – Париж 2017.


Изложбата обещава да потопи зрителите в атмосфера, напомняща духовно тайнство и богослужение за постигане чрез освещаващото действие на красотата на духовно пречистване, освобождаване и извисяване, издигане на по-високо ниво на съзнание, одухотворяване и просветление, водещи дори до физическа трансформация и обновление.
Чрез закодираните в картините тайни и вечния възглас на Хермес Трисмегист: “НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ СТЕ БОГОВЕ!“, зрителят ще се потопи в състояние на щастие и блаженство чрез усещането за свещенност и сакралност, ще освободи съзнанието си от всички страхове, съмнения и безпокойства, за да преживее сливане с Единното, Вечното и Безкрайното.


Ралица Денчева е художник /Artist-transcendent,чието изкуство носи посланието за силата на Красотата- като най-явно, видимо и съвършено проявление на божественото в човека.
Тя си спечели много почитатели в България и чужбина с реалистичния си, изтънчен и одухотворен стил, който контрастира на потока от модернистични увлечения, залял изобразителното изкуство.


Наричат Ралица Денчева една от най-нежните съвременни авторки и определят нейното творчество като романтически реализъм, който чрез финеса и изяществото на образите препраща към Сецесиона и епохата на Високия Ренесанс. Живописните й платна /портрети, цветя, женски образи, мистични композиции, изпълнени в техниката на маслената живопис и рисунката/, въвеждат в едно мистично преживяване на феминийната същност на Великия Архитект на Вселената, издигат зрителя на едно по-високо ниво на съзнание и го изпълват с копнеж по прекрасното, съвършеното и божественото.