Три невероятни видеа представят красотите на България като фон на модерни гладиаторски битки

“Гладиатори на колела” е стартъп проект, който преобръща представите за Дунавския регион.

 

Колоездачната надпревара „Гладиатори на колела“ е уникално по рода си събитие, което преобръща представите за спортно шоу. Необичайният бутиков веломаратон (до участие се допускат максимим 24 участника, бел.ред.) се провежда в българската част на поречието на река Дунав, като трасето на участниците използва 530-километров участък от веломаршрута “Дунав Ултра”.

По този начин в рамките на само 40 часа, атлетите-велогладиатори преминават през няколко десетки изключително интересни и екзотични места и обекти от Видинско до гр. Силистра, включително десетки антични обекти, руини, български села и градове по поречието на река Дунав. Идеята е уникална не само за страната, а интересът към събитието от чужбина беше отчетен в края на това лято.

Същевременно през лятото на 2017-та година организаторите на събитието “Диджитал Сова” и колоездачен клуб “Дунав Ултра” продуцираха заснемането от земя и въздух на най-интересните моменти от това необичайно и внушително с мащабите си спортно зрелище.

Специално за въздушните снимки бяха наети професионалните пилоти на дронове от друг нашумял проект, свързан с красотите на страната – “България от високо”. Общо 12 общини партнираха на организаторите, предлагайки логистична подкрепа, а Министерство на Туризма даде своя институционален карт-бланш на случващото се.

https://youtu.be/JTvqsxGPdhI

И резултатите са наистина впечатляващи. Иновативният подход, мащабът и визията на продукцията при реализиране на цялостната идея на проекта „Гладиатори на колела“ преобръща представите за региона на 180 градуса, като го представя като едно от най-интересните и атрактивни места не само в страната, а и на континента.

 

“Фейсбук страницата на събитието вече се радва на нарастваща популярност в чужбина – на практика повече от половината ни фейсбук фенове вече са чужденци” – похвалиха се организаторите.

https://youtu.be/vRuZ7i1PJgE

Броени дни преди премиерата на късометражното видео, посветено на „Гладиатори на колела“ (очаква се това да се случи по време на фестивала „Дни на предизвикателствата“ – 29.11-01.12), гледайте накуп предхождащите го три невероятни тийзъра, включващи някои от най-впечатляващите кадри и гледки от Северна България.

Не пропускайте да видите Тийзър N3, който ще ви остави без дъх пред някои от красотите на Дунавския регион.

https://youtu.be/QMSmETpS3Tk

Всички тези активности целят да популяризират поречието на река Дунав в България, представяйки го като атрактивна туристическа дестинация.

За „Гладиатори на колела“:

Необичайната 530-км надпревара с велосипеди по „българския“ Дунав е стартъп проект, който се изпълнява от 100% български екип. GOB ( от Gladiators On Bikes) е събитие-приемник на други изключително интересни активности по реката, които привлякоха внимание през последните години.  Така например през 2015 г. веломаршрутът “Дунав Ултра” (близо 700 км по поречието на Дунав до Черно море) беше изминат от двама колоездачи-аматьори за по-малко от 45 часа с велосипеди без предавки, а през 2016 г. трима атлети – също аматьори, успяха да преодолеят “Дунав Ултра” за по-малко от 48 часа в дуатлон, т.е. колоездене 642 км плюс 40 км бягане.

За веломаршрута “Дунав Ултра”:

“Дунав Ултра” е най-дългият туристически веломаршрут в България. 730 км по поречието на р. Дунав до Черно море. Началната му точкa е най-северозападното населено място в България – с. Куделин, а крайната е най-североизточното населено място – с. Дуранкулак. Веломаршрутът носи името на река Дунав, тъй като повече от 500 километра от него следват поречието на реката.