Допуснаха граждани да разгледат военноморските ни кораби

По повод 138-годишнината от създаването на военноморските сили, жители и гости на град Варна имаха възможността да разгледат няколко от корабите им.

Един от корабите е бил белгийски и ние сме го закупили от тях, споделят от екипажа. 106 метра е дължината му, 12 метра широчина и 25 метра височина. Има всякакъв вид въоръжение: ракети за въздух,  море, суша и подводни. Също така има и предпазни средства от тези съоръжения.

Докато развеждаха посетители из кораба, от екипажа се пошегуваха, че подводните ракети стигат до 400 метра дълбочина и в някои случаи граждани на околни места смятат, че има земетресение.

Във Варна се състоя  и ритуалът на първо офицерско звание на курсантите след тържествено издигане на флага по случай празника на Военноморските сили (ВМС). На службата присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, представители на общината и областната управа на града, съветникът на президента и бивш министър на отбраната Стефан Янев, граждани и гости на града.

Министър Каракачанов коментира, че службата в армията не е само дълг, а него много по-голямо. Той сподели, че на техните плещи се пада отговорността за съществуването, просперитета, свободата и независимостта на българската нация и държава.

Министърът заяви още, че през следващите месеци ще се водят активни разговори, за постигане на по-добро заплащане за военнослужещите.

2 Comments on “Допуснаха граждани да разгледат военноморските ни кораби”

Comments are closed.