Как един художник може да печели пари чрез Инстаграм

Социалните медии са място, където всеки притежаващ талант човек може да покаже на света своите умения. Певците могат да разкрият своя невероятен глас, музикантите да демонстрират на какво са способни с музикален инструмент в ръка, а художниците – да споделят своите изящни произведения на изкуството и да привлекат вниманието на колекционерите.

За художниците Инстаграм е най-подходящият избор да покажат своите картини, тъй като тази социална платформа е фокусирана основно върху визуалното представяне на различни неща. Най-хубавото в случая е, че на твореца не му се налага да търси галерия, за да представи на публиката своите произведения. Всичко, което е нужно да направи е да си създаде профил в Инстаграм, да заснеме своите творби и да ги публикува в него. Разбира се, трябва да го прави постоянно.

Ето някои съвети от сайта artworkarchive.com, които ще ви помогнат да развиете профила си в Инстаграм, за да привлечете много последователи, и да си докарате доходи, представяйки картините си в него.

Публикувайте снимки с високо качество

Не бихте си позволили да представите на хората своя картина, която не ви удовлетворява, нали така? Нужно е да подходите със същото внимание към детайла и във вашите Инстаграм постове.

Инстаграм акаунтът ви е отражение на това какъв сте творчески и професионално. Размазаните, слабо осветени изображения излъчват лошо творческо настроение – все едно казвате, че не разбирате от дизайн. А при това положение никой няма да пожелае да купи картини от вас.

Изчистеният фон и естествената светлина винаги са добра опция, когато става въпрос за заснемането на произведения на изкуството. Поставете творбата до някой прозорец и не забравяйте, докато снимате, да натиснете върху екрана на телефона там, където се намира картината, за да може камерата да я фокусира добре.

Поддържайте своя бранд в съзнанието на хората  

Брандингът може да бъде неуловима концепция. Това означава да публикувате изображения за различни неща, използвайки един и същ стил (както естетически, така и писмен) за всяко изображение. По този начин последователите ви ще разберат кой сте и какво е вашето изкуство.

Що се отнася до брандирането на вашите изображения, възможностите са безкрайни! Независимо дали използвате определен филтър, хаштаг, език и т.н., намерете и се придържайте към стил, който представя вас и вашето изкуство, така че целевите ви клиенти да са готови да купят от вас.

Погрижете се съдържанието да бъде интересно

Не бива да подценявате качеството на съдържанието. То трябва да бъде наистина интересно. Когато хората останат удивени от картините ви в Инстаграм, те ще ви последват, ще споделят това, което им е харесало, и ще подканят и други да ви последват.

Добавете пленителни надписи

Няма да бъде достатъчно само да публикувате снимка на своя творба и цената, която сте й поставили. Трябва да има и някаква история. Това, което хората не виждат. Разкажете им за вашето вдъхновение, процесът на изработка и историята зад конкретната картина. Това може да бъде точката, в която клиентите да подходят емоционално и да се решат на покупка.



Усъвършенствайте своите хаштагове

Хаштаговете са като карти в земята, наречена Инстаграм. Те правят постовете ви откриваеми за хората, интересуващи се от изкуство. Това ги прави един от най-добрите начини за привличане на голяма фен база.

За да разберете кои са най-подходящите хаштагове ще трябва да се поразровите малко.

Първо, използвайте функцията за търсене в приложението. След като напишете ключови думи, свързани с вашето изкуство, ще ви излязат други популярни хаштагове, които имат връзка с изкуството ви. След това, намерете художници с голям брой последователи, които изглежда че знаят как да намерят подходящите хаштагове. Разгледайте кои точно използват те (и колко) и си водете бележки. Накрая си направете някои собствени тестове и проследете колко на брой хаштага ви носят най-много ангажирани последователи.

Завършете своята биография

Въпреки че е малка по обем, биографията не бива да бъде подценявана. Това е мястото, на което последователите ви могат да кликнат върху оставен от вас линк.

Добавете кратко и приятно описание, изпълнено с индивидуалност, и сте готови.

Поствайте редовно  

Веднъж или два пъти на ден е напълно достатъчно. Дори и да не спазвате това се постарайте да поствате колкото се може по-редовно.

Контактувайте често

В края на краищата, Инстаграм си е социална мрежа. Сприятеляването с други художници и влиятелни личности, които може да споделят творбите ви с техните последователи, ще ви бъде от полза за в бъдеще.