Мрежеста инсталация краси световни галерии

От 2011 година насам калифорнийският художник Ашли Блейлок създава специфични инсталации, изпълнени с гигантски, ръчно плетени салфетки.

През 2014 г. текущата серия инсталации на Блейлок Keeping Up Appearances се простира между стените на галерията, стълбищата, таваните и подовете. Днес червените памучни кърпички продължават да се разрастват, тъй като те се разпространяват на места както на закрито, така и на открито.

Наподобяващи гигантски паяжини, текстилните инсталации на Блейлок понякога достигат до 5 метра. Техният голям мащаб и интензивен цвят трансформират помещенията в структура, която има за цел да създаде усещане за безпокойство за зрителя. Ашли обяснява: “Самите покривки представляват определено желание да запазят вида си от външния свят, чрез подреждането на предмети в домашна обстановка … Червеният цвят обезсмисля  подобен акт и намеква за безпокойството което се крие под повърхността на натрапчивата нужда да се контролира и организира. “

Текущата серия инсталационни изкуства, озаглавена Keeping Appearances, се простира между стените на галерии, стълбища, тавани и дори дървета.