Цветя се превръщат в насекоми

Раку Инуе е моден дизайнер от Монреал, който не спира да се изявява само в света модата. Той създава изкуствени насекоми от естествени природни материали. Подобен ефект може да бъде създаден с цифрови или колажни техники, но това би лишило изкуството от човешкия талант и въображение. Инуе създава собствена  концепция, която упорито следва. Използва истински цветя, които след това фотографира.

Разглеждайки отблизо фотографиите, човек наблюдава как отделни растителни фрагменти  изграждат  един цялостен организъм на различни насекоми. Поставени върху хартия, „изкуствено създадените насекоми“ изглеждат свежи, деликатни, с богати и безупречни детайли. Този красив и вълнуващ подход превръща дори едно от най-страшните същества (паякът „Черната вдовица“) в красива и ярка творба на художественото изкуство.

Монреалският моден дизайнер Раку Инуе продължава своята серия, наречена ” Натура Насекоми” с фокус върху блестящо оцветени молци и пеперуди. Деликатните насекоми са създадени от сезонни листа и цветове. Пастелни венчелистчета и зелени листа съставт тези, направени в края на лятото. А по-топли тонове и кафяви листа образуват произведенията в средата на есента.

Художникът научава колко е важно да се използват сезонни материали, докато изучава изкуството Икебана – японското изкуство на флоралното оформление. Това учи Инуе да уважава природата, с която работи и да използва само най-изобилното, вместо да се фокусира само върху това, което изглежда най-привлекателно. Ето защо, след дъжд той събира венчелистчетата, които са паднали на земята и използва тях в творбите си, вместо да търси цветя, които все още са свързани с дървото или стъблото си.

www.thisiscolossal.com