За първи път в България – дрифт върху замръзнал язовир

Тази зима търсачите на силни усещания ги очаква новото предизвикателство „Mirafiori Academy: Mission Ice“ – дрифт върху повърхността на напълно замръзнал язовир

 

 

Академия за усъвършенствано шофиране Mirafiori Academy организира обучение по дрифт, такова каквото никога досега не е правено в България. На 1500 м. надморска височина, сред величествената природа на Родопите, язовир Широка поляна ще бъде превзет от мощен рев на механични зверове.

Събитието ще се проведе няколко пъти през месеците феврури и март, според това кога условията го позволяват. Първите щатсливци ще стъпят на язовира на 3-ти и 4-ти февруари, а останалите дати ще бъдат обявени в последствие.

Записалите се ще имат възможност да покарат професионаллно подготвени състезателни дрифт автомобили със задно предаване на Mirafiori Academy и рали автомобили 4х4 на Shterev Rally Team. Всички те са оборудвани с автентични скандинавски гуми с шипове.

Програмата на всеки един ден от поредицата специални събития на “Mission Ice” включва внимателно подбрана теоритична подготовка на всеки участник и специално селектиран комплекс от практически изпитания, които ще ги поставят отвъд лимита на възможното! Мисията на Mirafiori Academy е да изгради забележителни шофьорски умения, носейки и върхови емоции.

Техниките за овладяване и контрол ще бъдат преподадени от едни от най-популярните дрифт атлети в страната – Mirafiori Team. След дългогодишния им опит на пистите, те не само успяват да извоюват шампионски титли, но и любовта на публиката. Пилотите се превръщат и в изключително професионални инструктори с много опит и завидни умения, способни да предадат познанията си по най-подходящия за възприемане начин. Сред тях е и двукратният ни европейски шампион в дрифт дисциплината – Александър Язов – Матрицата.

От академията държат не само на уникалната емоция, която създават, но и на безопасността. За тази цел се извършват предварителни замервания на леда и се изследва доколко условията са подходящи. След това 9-тонна машина обработва три специално обособени писти, на които ще се провеждат различни части от обучението.

Подобни програми са се превърнали в традиция в скандинавските страни, като са водени и организирани от едни от най-големите училища за шофиране в света. Mission Ice е подготвен на базата на техния пример, а екипът на Mirafiori Academy влага и по-дълбок смисъл от чистото забавление.

„Нужно е да си създаваме такива преживявания в напълно обезопасена и подготвена среда. Организираме това събитие с ясната представа, че искаме да си подарим една незабравима емоция, но в същото време да покажем на всички, че когато дойде зимният сезон има къде да се забавляваме, и това не е в градовете или по пътищата!“ сподели Явор Алексов – основател на Mirafiori семейството.

Събитието е част от кампанията за осъвършенстване на шофьорските умения „Овладей пътя“, която стартира на 15 ноември в центъра на София пред Национален Стадион „Васил Левски“. Тогава над 50 участника напълно безплатно успяха да преминат през практичната част на обучението по безопасно шофиране в зимни условия, а на около 150 още се преподаде урок с основни принципи на поведение и овладяване на автомобила през зимата.

Зад кампанията застанаха СБА, сп. „Топ гиър“, БМВ клуб България, Автомобилисти и популярни личности сред които 100 кила, Орлин Павлов, Ники Илиев, Наско Михайлов и Миро от Биг Брадър. Кампанията „Овладей пътя“ е номинирана за Годишни награди за пътна безопасност.

 

 

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →