Историята на един млад художник, успял да продаде 400 картини за една година

Джонатан Лузицки. Снимка: finearttips.com

Всички го мислят за луд. Приятелите му се смеят, като са убедени, че няма да издържи и месец. Дори семейството му се опитва да го разубеди. Независимо от всичко, той е решен да следва мечтата си – един ден да бъде успешен художник.


В този материал ще ви разкажем историята на Джонатан Лузицки, който продава успешно 400 свои картини в рамките на една година.


След като завършва колеж със специалност ”Илюстрация”, Джонатан се оказва в застой, незнаейки как да се потопи в художествената индустрия. Тогава, той все още живее в Лагуна Бийч, Калифорния и пробва да рисува под открито небе.


Седмица по-късно, младият художник вече е пристрастен към пленерното рисуване. Той се влюбва в творбите на художници като Едгар Пейн и Уилям Уендт, като това е моментът, в който разбира с какво иска да се занимава до края на живота си. Споделя със семейството и приятелите си, че няма намерение да се впуска в полето на илюстрацията, и че иска да твори под открито небе.

Една от многото творби на младия художник, Снимка: luczycki.com


След цял един месец, прекаран в рисуване от сутрин до здрач, Джонатан успява тук-там да продаде свои картини, но спестяванията му свършват бързо. Той губи своя апартамент и известно време живее в колата си. Неговото семейство се опитва да му помогне финансово, но той не приема парите.


Следват тежки месеци, в които Джонатан е обзет от глад и безпаричие, неможейки дори да купи гориво за автомобила си. Въпреки всичките трудности, той не се предава и продължава да рисува. Решен е да успее на всяка цена.


И един ден късметът му се усмихва. Вече на ръба на силите си, сътворил редица картини в South Laguna, квартал на Лагуна Бийч, получил силно слънчево изгаряне и с празен стомах, една минаваща наблизо жена го забелязва и купува всичките му картини.

Още една от картините на Джонатан. Снимка: luczycki.com


Жената отива до банката и се връща с много пари в брой, след което завежда Джонатан на обяд. Оказало се, че тя била запален колекционер. След това щедро го поканва в дома си, като му предоставя възможността да направи изложба там, няколко седмици по-късно. Почти всички картини, които художникът представя, са купени. Една изтъкната галерия в Лагуна Бийч избира да го представи.


Всичко това се случва през 2008 година. Днес, Джонатан рисува повече от всякога.


През 2013-та година, той продава над 400 свои картини – предимно малки, но и няколко по-големи.


Историята на Джонатан ни показва, че колкото и трудности да изпита човек по пътя към успеха, ако не се предава и истински вярва в нещо и желае да го постигне, то той ще успее. Нека неговата история бъде пример за всички онези несигурни и тепърва прохождащи млади художници и да им покаже, че всичко е възможно, стига човек да не се предава.