“Камъни в джобовете” – представлението, което ни омагьоса

Театралният сезон тази година е към своя край и по този повод е редно да отбележим едно от премиерните представления, което ни направи изключително силно впечатление. Става въпрос за спектакъла „Камъни в джобовете” с режисьор Венцислав Асенов, което се играе на сцената на Нов Театър НДК.
Театър от най-чиста форма, представление което ни доказва, че младите актьори са талантливи и устремени да покажат качествата си.

Александър Хаджиангелов и Юлиян Петров влизат в образите на 14 персонажа в рамиките на 90 минути. Енергично и пълно с обрати, представлението не ни оставя нито за миг, хваща ни от от първата до последната минута, а след това ни вкарва в дълъг размисъл за случилото се на сцената. Историята разказва за двама статисти, които стават част от голямото кино, като вземат участие в най-новата Холивудска продукция, която се снима в Ирландия. Двамата актьори споделят, че периода на репетиции продължил повече 5 месеца и започнал от стаята на Юлиян, отначало преминаването от един образ в друг в рамките на секунди било трудно, но с времето успели да усвоят в тънкости всеки един от персонажите и сега се забавлявали и импровизирали свободно.
Ако сте пропуснали да гледате „Камъни в джобовете” ще имате възможността да го направите през септември с началото на новия театрален сезон, ние определено ще го гледаме отново!

Двама неслучили в живота си статисти, суетна кинозвезда, неразбран творец, озлобен асистент режисьор, напориста асистентка, местен алкохолик, проблемни тийнейджъри – това са само част от многобройните персонажи, населяващи една холивудска суперпродукция.

Три снимачни дни, изпълнени с много смях и неочаквани обрати, сред безкрайната шир на Ирландия, които побират в себе си цялото безумие на заобикалящия ни свят.

Една забавна история, в която звездите стават масовка, а статистите – звезди!

Уникалната природа на Ирландия се превръща в снимачна площадка на най-новата  американска кинопродукция. Сред многобройния екип на продукцията откриваме и нашите двама герои – Джейк и Чарли, които търсят своя път и доказват, че за всекиго има такъв и не трябва да се отказваме. Пример за това е Джейк, който се завръща в Ирландия, след като се опитва да намери щастието си в Америка.

За цялото представление успяваме да проследим случващото се на и извън снимачната площадка през погледа на различни по възраст, характер и мислене персонажи.
Живота на двама млади герои преплетен и преобърнат на снимачната площадка на новата холивудска продукия. Джейк и Чарли са готови да ни покажат плюсовете и минусите на това да бъдеш част от голямото кино.
Пиеса за това как голяма холивудкса продукция се разполага в малкото и изключително красиво и спокойно градче Кери в югозападна Ирландия, където по-голяма част от местните жители ствават статисти и за това как три снимачни дни, могат да преобърнат живота на няколко човека едновременно. Какво означава да си част от Американска кино-продукция и възможно ли е една смърт да накара две млади момчета да повярват в себе си?

Възможно ли е статистите да станат звезди и звездите статисти?