“Докосване”- фотографска изложба на Бони Бонев

“Обичам метафоричните разкази, при които човек трябва да мисли, а не само да възприема директно видяното.” – това са думите на Бони Бонев, които точно описват историите за най-съкровеното човешко чувство, подредени в авторската му изложба “Докосване”. В 27-те фотографии лицата почти отсъстват, а ключът към историята е скрит в “намигването” на случайността и в непреднамерената спонтанност на уловения жест.

“Докосване”

Златният клас
окото на времето
дъждовните пръски
и слънчев лъч

Детска ръка,
на годините бремето
крилата на гълъб
и вятърът в теб…
Бони Бонев

Изложбата може да бъде видяна до 05 март 2018г. в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

За автора:

Бони Бонев се занимава комерсиално с фотография от 1991 г, и активно със сватбената фотография от 2004г. През 2009г прави първата си изложба в този жанр, последвана от още няколко. Член е на световната организация за сватбена фотожурналистика WPJA и е носител на множество международни награди. Съавтор на първия български онлайн фотографски самоучител ” Как да правим по-добри снимки с цифров фотоапарат”, както и на фотографската книжка “На Фокус”.

“Като стил в сватбената фотография харесвам изчистената неманипулирана фотография с много уловени мигове, портрети и детайли. Обичам черно-бялата фотография, защото при нея се усеща по-добре чистия графичен рисунък на светлината. Освободена от излишни цветове, фотографията остава само като обем, форма, светлина и сюжет.”