Стефано Поповски представя своята самостоятелна изложба “Съприкосновения”

На 12 септември от 18:00 ще се открие изложбата “Съприкосновения” на Стефано Поповски в галерия “Лик”.

Художникът е роден в Пловдив през 1964 г. и от 2004 г. живее в Кастейон, Испания. Средното си образование завършва в Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” в Пловдив, а висшето във ВТУ “Кирил и Методий” със специалност живопис.  

Работи в областта на акрилната и маслена живопис, като негови любими теми са пейзажа, натюрморта, портрета и абстракцията. Същевременно създава и дигитални произведения с различни техники като – фрактали, триизмерни картини, дигитална живопис и др. Артистичните му фрактали са награждавани на световно ниво заради оригиналното и нетипично третиране на жанра. Те се характеризират с фигуративни сюжети и наподобяват класически техники. Художникът е реализирал много самостоятелни изложби в местни и международни галерии. Участва редовно и в регионалните групови изложби от 1992г. Негови картини са в частни колекции в Швеция, Норвегия, Германия, Англия, Ирландия, Португалия, България, Испания, Турция и др.

„Ако трябва да дефинираме изкуството с една дума, това би била думата – „съвпадение”. Виждам живописта като съвпадение на цветове, в литературата е същото с подходящите думи, музиката се състои от тонове в хармония… Визуалното изкуство не се създава за да се разбира, а за да се съзерцава. Ако пробужда емоции, настроения и представя светове, които зрителят би искал да посети, целта му е постигната. Ставаш истински художник не когато се научиш да рисуваш, а когато не можеш да живееш без да рисуваш.“
Стефано Поповски

Изложбата може да бъде видяна до 02.10.2018 г. 

  • "Градско утро"