Галерия “Етюд” ще връчи наградите “COLLIER” и ще октрие изложба “Декември в Етюд””.

‘The Collier Award’ ще бъде връчена за трети път в галерия Етюд на 19 декември 2019 (четвъртък) от 18:30 часа, по време на последната изложба за годината. Имената на двамата артисти ще бъдат обявени от Ралица Георгиева и наградени от Ани Колиер, основател на фондация Етюд.
Фондация Етюд учреди през 2017 ‘THE COLLIER AWARD’ (an artists’s recognition), която се присъжда на артисти от различни сфери на изкуството. Наградата е на името на Нейтън Колиер, без чиято финансова подкрепа не би имало фондация Етюд или галерия Етюд. Ани (Владиславова) Колиер и съпругът й Нейтън живеят в САЩ и подкрепят българското изкуство чрез фондация Етюд и галерия Етюд вече над десетилетие. Наградата (3 000 лв) не е свързана с бъдещ проект или с минали постижения, а се дава на хора, чийто живот е посветен по един или друг начин на изкуството.
 
Изложба „ДЕКЕМВРИ В ЕТЮД“
Обща изложба, събрала в една експозиция работи на артисти, които през годините са били част от приятелите на фондация „Етюд“ и галерия „Етюд“.
 
Събитието ще се проведе на 19 декември, четвъртък, от 18:30 в пространството на галерия „ЕТЮД“ до 14 декември 2019 (ул. Цанко Церковски 34, София).