Sofia Game Night 2019

sofia-game-night-startira

Sofia Game Night се завръща с два пъти повече събития!

В Софийската нощ на игрите, която ще се проведе на 2-ри ноември в София, ще се включат над 30 локации, които ще отворят врати с интригуваща програма, посветена на игрите в целия им спектър и разнообразие.

Събитието, което се организира от Goethe-Institut Bulgarien и ESL, с генералното партньорство на Work At The Stars Group, компания лидер и глобален работодател в един от най-динамичните сектори – гейминг индустрията, партньорството на Game Dev Summitи Ozone.bg, както и с подкрепата на Елисейския немско-френски културен фонд и в партньорство с Institut français de Bulgarie/Френски Институт в България, за втора поредна година ще предложи многообразие от събития – изложби и изложения, гейминг в най-разнообразни формати, работилници, cosplay състезания и манга вечер, турнири, сетивни градски пътувания, концерти, настолни игри и най-различни други събития, насочени към професионалисти и любители от всички възрасти.

За първи път благодарение на Елисейския немско-френски фонд Sofia Game Night влиза и в ролята на продуцент на събития и подкрепя финансово проекти, избрани след отворена покана. Сред тях са събития, които изследват артистичния и социален потенциал на игрите, гостувания на международни гости и други.

Организаторите са се погрижили и за най-малките посетители на Sofia Game Night – през тази година ще има три пъти повече събития в специалната детска програма.

Друг акцент в програмата на Софийската нощ на игрите е третото издание на изложението “Games Made in BG”, което ще се проведе в Гьоте-институт (ул. Будапеща 1”). В него ще бъдат включени повече от 40 разработчици и създатели на настолни и видео игри от България, между както големи AAA студиа, така и малки независими студиа. Участниците обещават да представят както някои от класическите си заглавия, така и никога не показвани пред публика игри.
За първи път през тази година, с подкрепата на Work At The Stars Group, ще се проведе и Конкурс за създатели на настолни игри powered by The Stars Group – първото състезание за прототипи на настолни игри.
Целта на състезанието е да насърчи предприемаческия дух на всеки, който има желание да създава настолни игри. Събитието ще бъде от две части – в първата създателите на настолни игри ще се включат в boot camp – серия от лекции и срещи, посветени на темата – „Как създаваме и как издаваме настолни игри“, което ще се състои на 19.10.2019 г., съботата преди състезанието, а във втората част ще представят игрите си пред експертна публика. Наградата, осигурена от The Stars Group, ще помогне на победителите да доразработят своя прототип.