One Gallery с изложба ”CampOUT: идентичност и персона”

one-gallery-sofia

Официално откриване: 17 октомври – четвъртък, 18.30 часа

улица “Иван Вазов” 14, София (ъгъла на улица “6-ти септември”)

 

Над 40 творби, създадени по време на CampOUT – първата лятна работилница за ЛГБТИ артисти, ще бъдат представени в периода 17-25 октомври в град София.

Изложбата събира множество фотографии, видеореализации с ефектна хореография и арт колажи, създадени изцяло по време на едноседмичната арт работилница от млади ЛГБТИ артисти от цялата страна.

CampOUT е проект на фондация „Сингъл Степ“, който има за цел да предостави възможност на млади артисти от ЛГБТИ общността, които вече са започнали да се развиват в един от пет отделни жанра (визуални изкуства, фотография, музика, танц и моден дизайн), да получат познания и вдъхновение от успешни български и чужди ментори, да се чувстват свободни да бъдат себе си, да се изразяват и да творят. Част от първия ежегоден CampOUT бяха и много популярни личности, които вече са утвърдени имена в изкуството. Част от тях бяха певиците Люси Дяковска и Прея, модния фотограф Костадин Кръстев – Коко, модния дизайнер Антония Йорданова от модната къща Knapp, завършилият Ню Йоркския университет танцьор и хореограф Коста Каракашян, визуалните артисти Джонатан Роузен и Том Смит.

Темите, по които работиха 12-те млади артисти, избрани след процес на кандидатстване за работилницата, бяха свързани с идентичността на всеки от нас, нашите лични персона, кръстопът, себепознаване и приемане.

Фондация „Сингъл Степ“ е основана през 2016 г. с мисията да подпомага младежи от ЛГБТИ общността, техните семейство и приятели в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.