Волен Сидеров представи новия си проект: Художници без граници (СНИМКИ)

Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров представи собствена галерия, в която ще излага платна на български утвърдени  автори. Негов съдружник в новото начинание е Светлин Гугов, второ поколение галерист. Изложбата “Художници без граници” се състоя в галерия “Стил”.

Наистина не се надявах, че ще има толкова голям интерес към една скромна галерия, която отваряме с моя приятел и съдружник Светлин Гугов. Идеята ни е да има едно място, в което да може не само да се разглежда изкуство, но всеки един, който има дори скромни възможности да си купи нещо от български класици“. Това каза пред събралите се гости на откриването на изложбата Волен Сидеров.

Той сподели пред гостите, че идеята на тази галерия е да се представи модерното изкуство: Ние сме имали българи модернисти. През 20-те години у нас се разждат течения, които са не само сравними, но понякога и по-значими от европейските си аналози”.

Искаме да покажем, че българските художници са били световно известни, но понякога ние самите не ги ценим, сподели Сидеров. Той подчерта, че желанието му е картините да бъдат купувани от хора “средна ръка”, а не само от олигарси: “В крайна сметка хората са рисували за това, картините им да бъдат виждани от други хора. И ние ще се радваме ако може български класици да стигнат до българите по най-масовият начин”.

На изложбата бяха показани български художници, които са се доказали извън страната ни. Сред тях са Жорж Папазов, Жул Паскин, Борис Георгиев, Христо Явашев, Иван Милев, Сирак Скитник.