Светила от световната медицина аплодират д-р Станимир Сираков

След серия от уникални операции той получи номинация от Медицинските Оскари

Един от най-младите доктори, номинирани от партньорите на Националните медицински награди 2017 – д-р Станимир Ст. Сираков, нашумя с редица уникални операции за България, някои от които се извършват за втори път в света и предизвикаха интереса на медицински светила в международен мащаб.

Престижните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2017 ще бъдат връчени на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.
Д-р Сираков е специалист по Oбразна диагностика, ръководи сектор Интервенционална рентгенология в отделението по Образна диагностика в УМБАЛ – Св. Иван Рилски в София и е главен асистент в Катедрата по образна диагностика на Медицинския университет – София. Лектор и гост-лектор на международни научни прояви, в това число на LINNC (The Interventional NeuroRadiology and NeuroSurgery community) през 2017.
През 2017 г. д-р Сираков е избран за председател на Българското дружество по Интервенционално рентгенология. Специализирал е при водещи имена на европейската интервенционална рентгенология, като професор Петър Боснякович в Ниш, Сърбия, както и при доайена на интеревенционалната неврорентгенология проф. Жак Море в Париж.
По време на обучението си при проф. Шарбел Монайе в Лимонж, Франция печели приза на Ротшийлд фондацията за най-добър млад и прогресиращ интервенционален неврорентгенолог. От 2012 г. работи и развива ендоваскуларните невроинтервенции при лечението мозъчно-съдовите заболявания в България, като въвежда редица нови, най-съвременни техники и устройства.
През 2015 г. защитава дисертационен труд на тема – „Ендоваскуларно лечение на мозъчни артерио-венозни малформации“. Автор е на над 30 статии в чуждестранни и български научни периодични списания.
Сред номинираните е и УМБАЛ „Дева Мария“, която се превърна в основен фактор в здравеопазването в Югоизточна България. Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината, която ще бъде връчена по време на церемонията за Медицинските Оскари, ще отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 ще подкрепи националната кампания “Не на насилието”, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.  Наградите ще бъдат в категории: GRAN PRIX – Голямата награда за цялостен принос в медицината. Професионално признание, Медицински Иновации и инвестиции, Професионализъм в медицината, Доктор на годината, Болница на годината, Клинично сътрудничество и работа в екип, Социална отговорност и човешки ресурси, Международно признание, Мениджмънт и други. Подробности за категориите и критериите в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

One Comment on “Светила от световната медицина аплодират д-р Станимир Сираков”

Comments are closed.