Авторката представя втората си книга в Габрово

Писането е нейният начин да опознае света

Даниела Стан  е родена на 11 април 1995 г. в гр. Габрово. Завършва Професионална гимназия по икономика “Рачо Стоянов”, гр. Дряново, с квалификация “Митническо и данъчно обслужване”. Висшето си образование завършва през 2018 г. в Стопанска академия “Димитър А. Ценов”, гр. Свищов със специалност “Счетоводство и контрол”.

“Да се върна” е втората книга на Даниела Стан, след дебюта й през 2016 г. с повестта “Спаси ме”. И в романа “Да се върна” Даниела остава вярна на своите творчески търсения, сюжетът е съвременен, истинен, а жанрът клони към психологическа драма.
Повествованието се развива в малък курортен град на източното крайбрежие в южната част на Съединените щати. Главният герой е около двайсетгодишен младеж, на име Калвин, със злощастна съдба, лишен от детство, с окаяно настояще и безнадеждно бъдеще. Родителите му се разделят още преди да навърши десет години, майка му, заедно с невръстното дете напуска родния си град, обръща гръб на миналото и се премества в Бостън – с грандиозните надежди големият град да й осигури едно по-добро бъдеще. Разбира се “американската мечта” не пада от небето и не е дадена всекиму, в огромния мегаполис майка и син попадат в “мелачката” и вместо да сбъдват мечтите си, се озовават в състояние на ръба на оцеляването. Лишен от детство (и от баща) малкият Калвин е мъжът в семейството – в този дом, в който невинаги има осигурена храна за вечеря. Така минават години, момчето възмъжава, за него майката е единственият авторитет и верую в живота, учи и работи едновременно, за да помага на семейството в издръжката на мизерната квартира, която обитават, все още няма близки и приятели, но продължава да се надява на насажданата от респекта към майката вяра, че един ден нещата ще се променят и те ще бъдат щастливи. (less)
Казва, че писането е нейният начин да разбере и опознае света. В текстовете си изучава и анализира човешкото поведение и подбуди. Търси и намира отговори на въпроси, на които съвременния забързан човек рядко се спира, за да си зададе.

След смъртта на майка си и след единадесет години далеч от родния си град,за един насила пораснал млад мъж да се върне обратно се оказва единствената възможност. Но бащиният му дом далеч не е краят на пътя. Очакват го поредица от кръстопътища между любов,щастие и дълг. Поставен през низ от избори,главният герой трябва да реши дилемата… да послуша сърцето или разума.

Представянето на книгата „Да се върна” ще се състои на 21 септември 2019 г. от 13.00 ч. в Художествената галерия „Христо Цокев”,  ул. “Св. Кирил и Методий” № 10,  Габрово.

Goodreads.com